DeepFreeze Enterprise v6.20.220.1692 Retail

13 Aralık 2007 Perşembe


Programı Kurmayı Bilmeyen Arkadaşlar İçin Bilgi Verelim;
DeepFreeze nedir?
DeepFreeze HyperTechnologies tarafından geliştirilmiş, bilgisayarınızın her açılmasında kurulduğu andan itibaren geçerli olan ayarlarla çalışmasını sağlayan bir programdır. Daha çok internet cafe tarzı yerlerde müşterilerin bilgisayarlara yazılımsal olarak zarar verilmesini engellemek amacıyla kullanılmaktadır. Deepfreeze kurulu bir makinede yaptığınız tüm değişiklerin (program kurma, belge kaydetme, dosya silme, duvar kağıdını değiİtirme.. vs.) yaşam süresi sadece bilgisayarınızı kapatıp açma süresi kadar olacaktır. Bilgisayarınız her açıldığında deepfreeze’i kurduğunuz günkü gibi olacaktır. Yani bir önceki kullanımda kurduğunuz tüm programlar silinmiş, üzerine ekleme yapıp kaydettiğiniz belge eklemelerden arındırılmış, sildiğiniz dosyalar hatta format attığınız sürücünüzün içeriği geri gelmiş, beğenerek seçtiğiniz duvar kağıdınız değişmiş olacak. Ve bunlar olurken siz elinizdeki sıcak kahveyi büyük bir keyifle yudumluyor olacaksınız.

“Peki ama bilgisayarımda değişiklikler yapmam gerekirse” diye düşünebilirsiniz. Bu gibi durumlarda DeepFreeze’i devre dışı bırakarak istediğiniz değiİikliği yapabilir ve DeepFreeze’i tekrar çalıİtırdığınızda o andan sonra bu değiİikliklerin etkin olmasını sağlayabilirsiniz. Buna ek olarak DeepFreeze kullanarak sanal bir sürücü oluşturabilir veya hali hazırda varolan (örn: D sürücüsü) sürücünüzü koruma dışı bırakarak deepfreeze çalışsa dahi buraya istediğiniz şekilde müdahale etme (dosya ekleme/silme) hakkına sahip olabilirsiniz
DeepFreeze Kurulum ve Ayarları
DeepFreeze programının işletim sistemine ve yönetim düzeyine bağlı olarak birkaç farklı sürümü bulunmaktadır. Bu yazıda Windows XP için olan Professional sürümünün kurulum ve ayarlarının anlatıldığını söylemekte fayda var.

DeepFreeze kurulum bakımından diğer programlarla aynı. Yani elimizdeki deepfrezee kurulum paketine çift tıklıyor ve lisans sözleİmesini kabul ettikten sonra gelen tüm pencereleri “Next” diyerek geçiyoruz. Yaptığımız kurulum aslında DeepFreeze’in kendisine ait olmayıp DeepFreeze’i bir çok bakımdan özelleİtirmemizi sağlayan DeepFreeze Administrator programına ait. Başlat->TümProgramlar->Farconis->Deep Freeze Enterprise->DeepFreeze Administrator kısa yolunu kullanarak programı çalıştırıyoruz. Kullanımı gayet kolay bu program sayesinde sistemimizi kontrol altında tutacak asıl DeepFreeze programının ayarlarını yapacak ve kurulum paketini oluşturacağız.

DeepFreeze Administrator’ı ilk olarak çalıştırdığımızda bizim dışımızdaki kullanıcıların kendinse ulaşamaması için bir şifre isteyecek. Bizim belirleyeceğimiz en az 8 haneli harf veya rakamdan oluşan şifreyi girdikten sonra “OK” düğmesine tıklayalım

Welcome -Start Here – Configuration One Time Passwords seçeneklerinin bulunduğu ekran karşımıza gelecek. Welcome ve Start Here program ve kullanımı hakkında açıklamaları içeren birer bölüm. İngilizcesi iyi olan arkadaşlar buradan program hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirler. Kendi arasında altı kategoriye ayrılan Configuration bölümü ise hayati önem taşımakta ve oluşturacağımız DeepFreeze programının hangi şartlarda koruma sağlayacağına dair ayarları içermekte.

Configuration / Passwords
Daha önce belirttiğim gibi DeepFreeze programını kurduktan sonra zaman zaman sisteminizde değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz. Bu durumda programı durdurmanız, değişiklikleri yaptıktan sonra ise tekrar çalıştırmanız gerekecektir. Bu işlem ancak CTRL+ALT+SHIFT+F6 tuş kombinasyonu ile sağlansa da güvenlik açısından birde şifre ile korunmaktadır. Configuration / Passwords bölümü sayesinde bu şifreyi ve erişim denetimini belirleyebilirsiniz. Yapmamız gereken Enable PW kutucuğunu işaretleyerek Password kısmına bir şifre yazmak.

Configuration / Forzen Driver
Bazı durumlarda bilgisayarınızdaki sürücülerin birini veya bir kaçını koruma dışında bırakmak isteyebilirsiniz. Bunun için yapmamız gerek Freze All Fixed Drives kutucuğundaki işareti kaldırarak altta aktif olan sürücü harflerinden sadece korunmasını istediğimiz sürücülerin işaretli olmasını sağlamak.

Configuration / Reboot-Shutdown
Bilgisayarımızın belli gün ve saatlerde, hatta açıldıktan belli bir süre sonra kapanmasını veya yeniden başlamasını isteyebiliriz. Bu durumda Enable Reboot/ Shutdown… kutucuğunu işaretleyip Gün,Saat ve yapılmasını istediğimiz işlemi seçmemiz yeterli olacaktır.

Configuration / Maintenance
Bazı gün ve saatlerde (örn: Pazar günleri 09:00-12:00 arası bilgisayarların bakım günü) DeepFreeze’in devre dışı kalmasını sağlayabiliriz. Bunu daha sonra elle yapmak tek bir bilgisayar için zor olmasa da bir çok bilgisayar için zahmetli olabilir. HyperTechnologies bunu düşünmüş olsa gerek programa Maintenance bölümünü eklemiş. Programı devre dışı bırakmak için Enabled Maintenance Schedule kutucuğunu işaretleyerek gün ve saat belirtmemiz yeterli olacaktır.

Configuration / TawSpace
Programın en can alıcı noktalarından biri. Tek bir sürücünüz var (Örn: C: ) ve bazı dosyalarınız sürekli değişiyor. (Örn:Belgelerim Klasöründeki Word dosyaları) Her seferinde DeepFreeze devre dışı bırakmak hem zaman hem de iş gücü bakımından kayıp. Ama bilgisayarınızın korumaya ihtiyacı var. Bu durumda TawSpace bölümü imdadınıza yetişiyor. C: sürücüsü üzerinde sanal bir sürücü yaratarak bu alanın koruma dışı kalmasını sağlıyor. 16 ile 2047 MB arasında istediiğiniz boyutta oluşturabileceğiniz bu sanal sürücüye ayrıca istediğiniz bir harfi atamanız mümkün. Bunun için Include a TawSpace kutucuğunu işaretleyerek sürücü harfini ve Mb cinsinden ayırmak istediğiniz miktarı belirtmeniz yeterli.

Configuration / MiscOptions
Geldik son bölüme. Deepfreeze gerek koruma sırasında gerekse koruma dışında saatin yanında kendini bir simge olarak gösterir. Bu durumdan rahatsız olan kullanıcılar isterlerse bu simgeyi kaldırabilirler. Show Frozen Icon On System Tray seçeneği işaretli olduğu sürece koruma anında simge gözükür, Show Thawed Icon On System Tray seçeneği işaretli olduğu sürece koruma dışı simge gözükür. Her iki seçenekte iptal edilirse programınız ne durumda olursa olsun simge gözükmeyecektir.

Create Program
Tüm ayarlamaları yaptıktan sonra sıra geldi sistemimizi koruma altında tutacak deepfreeze programının kurulumunu hazırlamaya. Bunun için tek yapmamız gereken pencerenin sağ üst köşesindeki “Create Program” düğmesine tıklamak ve yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi “W” tuşuna basıp kurulum programını kaydetmek.

Böylece istediğimiz ayarlarda çalışacak bir programa sahip olduk. Eğer bu programı birden fazla bilgisayar üzerinde çalıştıracaksak ve her bilgisayar için aynı ayarların etkin olmasını istiyorsak bu işlemleri bir kere yapmamız yeterli olacaktır. Şimdi oluşturduğumuz yeni kurulum dosyasına tıklayarak DeepFreeze’in yüklenmesini keyifle izleyelim. Kurulum sonunda bilgisayarınız yeniden başlayacaktır. Eğer Configuration / MiscOptions bölümünden simge gösterimini kapatmadıysanız saatin yanında programın simgesini görebilirsiniz. Bu simge sayesinde programın durumunu da kontrol etmemiz mümkün. Çünkü korumayı kaldırdığımız durumlarda simge üzerinde kırmızı bir “X” yanıp sönecektir.

Programımızı herhangi bir sebepten dolayı devre dışİı bırakmak istersek yapmamız gereken CTRL+ALT+SHIFT+F6 tuş kombinasyonu kullanarak açılacak pencereye daha önce belirlemiİ olduğumuz şifreyi yazmak olacaktır. Şifrenizi girdikten sonra karşınıza gelecek Boot Control bölümünden bilgisayarın bir sonraki açılışında programın çalışıp çalışmamasını sağlayabilirsiniz. Boot Thawed seçeneği korumayı kaldırırken Boot Frozen seçeneği korumayı sağlayacaktır. İster korumayı kaldırmak ister sağlamak adına olsun bu bölümde yaptığınız değişikliklerin etkili olması için bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekmektedir.

On Time Password
Uzun süre önce kurduğunuz Deepfreeze programının şifresini unuttunuz, belki de hiç şifre vermediniz. Bu durumda Deepfreeze’i sisteminizden kaldırmanız dahi mümkün değil. Peki ama ne olacak şimdi? CTRL+ALT+SHIFT+F6 tuİ kombinasyonu ile çalıştırdığınız deepfrezee programının üzerindeki TOKEN numarasını bu bölüme yazıp “Generate OTP” düğmesine tıklayacak olursanız programa ulaşabileceğiniz şifreye sahip oluyorsunuz.

DeepFreeze Kaldırılması
Program kendini sistemden kaldırabilmek için oluşturduğunuz kurulum dosyasına ihtiyaç duyuyor. Aksi takdirde kaldırmanız mümkün değil. Birde korumanın kaldırılmış olması gerekli. Yapmanız gereken kurulum dosyasına çift tıklayarak açılan pencereden “Uninstall’ı seçmeniz
Size: 35 Mb
Not: Retail sürümdür. Crack, patch, serial v.b. herhangi birşeye ihtiyacınız yok. Kurun, keyifle kullanın.


Dowload : http://rapidshare.com/files/25192192/DFE-6.20.220.1692-RTL.rar

0 yorum: