ADSL yi KİMSEYLE PAYLAŞMAYIN

27 Mart 2008 Perşembe

ADSL bağlantısını başkalarının da kullandığı abonelerin, internet üzerinden işlenen suçlarda birinci derecede sorumlu tutulduğu bildirildi.

Türk Telekom yetkililerinden alınan bilgiye göre, internetin yaygınlaşmasıyla Türkiye genelinde kullanımı giderek artan ADSL bağlantısının ortak kullanılması durumunda aboneler çeşitli risklerle karşı karşıya kalabiliyor.

ABONE BİRİNCİ DERECEDEN SORUMLU

ADSL internet bağlantısının başkalarıyla paylaşıldığı durumlarda internet üzerinden işlenebilecek herhangi bir suçta birinci derecede abone sorumlu tutuluyor.

ADSL bağlantısı paylaşımının yasal olmadığını, internet bağlantısını yavaşlattığını bildiren yetkililer, bu konuda denetimlerinin devam ettiğini, ADSL hattını paylaştığı belirlenen abonelerin sözleşmelerinin tek taraflı iptal edileceğini kaydettiler.

VATANDAŞA UYARI

Bu arada, Türk Telekom'un internet servis sağlayıcısı TTNet tarafından hazırlanan broşürde, ADSL aboneleri, ADSL modemlerini şifreyle kullanmaları, şifrelerini kimseye söylememeleri konusunda uyarılıyor.

Bu konuda alınması gereken önlemlerle ilgili bilgi verilen broşürde, abonelerden, kablolu veya kablosuz ADSL modemi üzerinden internet bağlantılarını kesinlikle paylaşmamaları isteniyor.

Broşürde şu önerilerde bulunuluyor:

"ADSL aboneliğiniz esnasında size verilen ilk şifreyi, ilk kullanımda kolay tahmin edilmeyecek bir şifre ile değiştirin. Kendi güvenliğiniz için ADSL kullanıcı adı ve şifrenizi kesinlikle başkalarına söylemeyin. Kablosuz ADSL modem kullanıyorsanız başkalarının kablosuz ağ üzerinden internet bağlantınızı kontrolünüz dışında kullanmasını önlemek amacıyla ADSL modeminizin şifreleme özelliğini mutlaka aktif duruma getirin."

0 yorum: