John Rambo

25 Mart 2008 Salı


Yönetmen: Sylvester Stallone
Oyuncular: Sylvester Stallone, Julie Benz, Matthew Marsde , Graham McTavish
Senaryo: Sylvester Stallone
Tür: Aksiyon, Dram, Gerilim
Dil: Altyazılı
Süre: 93 dk.

Konusu:
Film, yerleştiği Kuzey Tayland’da bir grup insan hakları kuruluşu üyesinin çağrısı üzerine 20 yıl sonra harekete geçen Rambo’nun macerasını konu alıyor.

Sylvester Stallone’nin canlandırdığı kahraman savaşçı Rambo’nun yeni macerası “John Rambo-Rambo 4: Pearl of the Cobra” sinemalarda. Yönetmenliğini ve başrolünü Sylvester Stallone’nin üstlendiği filmde, oyuncunun rol arkadaşları, Julie Benz, Matthew Marsden ve Graham McTavish.

Senaryosunu da Stallone’nin kaleme aldığı, müziklerini Brian Tyler’ın hazırladığı filmde olaylar şöyle gelişiyor:
Aradan 20 yıl geçmiştir. Artık Kuzey Tayland’a yerleşmiş olan John Rambo (Sylvester Stallone), Salween Nehri üzerinde çalışan bir bot işletmektedir. Tayland-Burma sınırında devam eden dünyanın en uzun sürmüş sivil savaşlarından biri olan Burma-Karen mücadelesi 60. yılına girmiştir. Ancak yalnız ve basit bir hayat süren Rambo, savaşmayı, asilerin ya da barış gönüllülerinin peşinden gitmeyi çoktan bırakmıştır. Tüm bunlar, bir grup insan hakları misyonerinin gelerek Amerikalı nehir rehberi John Rambo’yu aramaya başladığında değişir. Sarah (Julie Benz) ve Michael Bennett (Paul Schulze) Rambo’ya ulaştıklarında, Burma ordusunun mülteci kamplarına bağlanan yollar üzerine mayın döşediğini ve bu yüzden karayoluyla yolculuk yapmanın artık çok tehlikeli bir hal aldığını anlatırlar. Rambo’dan istedikleri, kendilerine Salween nehri boyunca rehberlik yapması, misyonerlerle beraber tıbbi yardım malzemelerini ve gıda desteğini sağ salim Karen kamplarına ulaştırmasıdır. Her ne kadar Burma’yı baştan başa geçmeyi zorunlu kılacak bu teklifi en başta reddetse de Rambo sonunda Sarah, Michael ve ekibiyle beraber yola koyulur. Aradan iki hafta bile geçmeden rahip Arthur Marsh (Ken Howard) Rambo’yu bulur ve kendisine yardım ekibinden hiçbir haber alınamadığını, elçiliğin ekibin yerini bile tespit edemediğini anlatır. Amerikan Ordusu onu Vietnam’da bir süper silah olarak eğitmiştir. Her ne kadar aradan on yıllar geçmiş olsa da bu yalnız savaşçının ne yapması gerektiği oldukça açıktır.

0 yorum: