Benimle Evlenir misin? - 27 Dresses

25 Mart 2008 Salı


Katıldığı düğünlerde bir türlü nedimelikten gelinliğe terfi etmeyi başaramamış genç bir kadını canlandıran Katherine Heigl, en son adını Judd Apatow ile beraber oynadığı “Knocked Up” ve “Grey’s Anatomy” dizisindeki rolüyle aldığı Emmy ödülüyle duyurmuştu.

Anne Fletcher’ın yönettiği filmde Katherine Heigl, James Marsden, Malin Akerman ile Brian Kerwin’in oynuyor. Şeytan Marka Giyer’in senaristinin elinden çıkan “Benimle Evlenir misin?”, Jane’i, yani filmin idealist, romantik ve kendinden çok başkalarını düşünen karakterini merkez alarak hikayesini anlatıyor…

Filmin hikayesi şöyle:
Jane (Katherine Heigl), her zaman için çevresindeki kişilere çok iyi davranan ve onların mutluluğunu önemseyen bir insan olmuştur ama bu özenin küçük bir kısmını bile kendine göstermemektedir. Bütün yaşamı insanları mutlu edebilmek üzerine kurulu olan Jane, gardrobunda duran 27 nedime elbisesi ile bunu kolayca kanıtlayabilecek durumdadır. Önemli akşamlardan birinde Jane, Manhattan ve Brooklyn arasındaki farklı düğün organizasyonları arasında mekik dokuyup “nedimelik kariyerini” başarıyla sürdürürken, bu durum gelinler hakkında yazı yazan gazeteci Kevin’ın (James Marsden) gözüne takılır.

Jane, Kevin’ın kuşkucu mantığının kendisinin değer verdiği hemen hemen her şeyin, hatta düğünlerin, mantığının karşısında olduğunu farkeder. Jane’in bir zamanlar mükemmel düzenlenmiş olan hayatını daha da karmaşıklaştıracak bir adım, kız kardeşi Tess (Malin Akerman) tarafından atılır. Tess, Jane’in patronu olan George’un kalbini (Edward Burns) anında çalar. Tess, böylece her zaman yardımsever olan ablasına planlanması gereken bir düğün daha çıkartır. Fakat Jane’in George’a karşı olan duyguları farklıdır. Bu durum, belki de yeni bir hayatın başlangıcına sebep olacaktır.

Yönetmen: Anne Fletcher
Oyuncular: James Marsden, Malin Akerman, Katherine Heigl, Edward Burns
Senaryo: Aline Brosh McKenna
Görüntü yönetmeni: Peter James
Tür: Komedi - Romantik
Süre: 107
Yapım yılı: 2008
Ülke: ABD
Dağıtımcı: Özen Film

0 yorum: