Canavar - Cloverfield

25 Mart 2008 Salı


New York’ta bir canavarın saldırısına tanıklık eden insanların öyküsünü anlatan film, içerdiği şiddet ve korku nedeniyle 13 yaşından küçüklerin izlemesi sakıncalı bulundu.

Yapımcılığını “Lost”, “Alias” gibi televizyon dizilerinin yaratıcısı, “Görevimiz Tehlike 3” ile “Star Trek 11” filmlerinin yönetmeni Jeffrey Jacob Abrams ve Bryan Burk’un üstlendiği korku filminin yönetmenliğini Matt Reeves üstlendi.

Senaryosunu Drew Goddard’ın yazdığı filmde yer alan “canavar”ın tasarımı, James Cameron’ın 2009’da vizyona girmesi beklenen “Avatar” filminden tanınan Neville Page imzasını taşıyor.

Filmin baş rollerinde, yapımcıların daha önce adı duyulmayan ve beyazperdede görülmeyen oyuncalara yer verilmesi isteği doğrultusunda Lizzy Caplan, Jessica Lucas, T.J. Miller, Michael Stahl-David, Mike Vogel ve Odette Yustman rol aldı.

Görüntü yönetmenliğini Michael Bonvillain, prodüksiyon tasarımlarını Martin Whist, kurgusunu Kevin Stitt, kostüm tasarımlarını Ellen Mirojnick’in yaptığı filmin görsel efektleri Double Negative ve Tippet Stüdyoları tarafından hazırlandı.

13 YAŞINDAN KÜÇÜKLER İÇİN SAKINCALI
New York’ta bir canavarın saldırısına tanıklık eden insanların öyküsünü anlatan film, içerdiği şiddet, korku ve gerilim sebebiyle 13 yaşından küçüklerin izlemesi sakıncalı bulundu. Filmin konusu özetle şöyle:
“Japonya’ya gitmeye hazırlanan Rob (Michael Stahl-David) elveda partisi düzenler. Bu partiyi, o güne kadar dile getiremediği çözümlenmemiş duygularını itiraf etmek ve arkadaşlarına bağlılığını güçlendirmek için bir fırsat olarak görmektedir. Ancak aniden meydana gelen bir sarsıntıyla eğlence partisi yarım kalır. Deprem olduğunu sanan gençler, televizyonun başına toplanarak haberleri izlemeye başlarlar. Ardından da hasarı ve zarar ziyanı görmek için çatıya çıkarlar. O anda ufukta büyük bir ateş topu görülür ve elektrikler kesilir. Partiye katılan gençler kendilerini sokağa atarken büyük bir panik başlar. Harabeye dönen New York sokakları, ne olduğu anlaşılamayan korkunç bir canavarın saldırısı altındadır. İnsan çığlıklarıyla dev bir canavarın homurtularının kol gezdiği sokaklarda Rob ve arkadaşları için artık kelimenin tam anlamıyla bir can pazarı vardır.”

KÜNYE
Yönetmen: Matt Reeves
Oyuncular: Blake Lively, Lizzy Caplan, Mike Vogel , Michael Stahl-D
Senaryo: Drew Goddard
Tür: Aksiyon, Bilim-Kurgu
Dil: Altyazılı
Süre: 90 dk.
Web Sitesi: www.cloverfieldmovie.com

FİLM NASIL ORTAYA ÇIKTI?
Filmin konusu, yapımcı ve yönetmen Jeffrey Jacob Abrams’ın, “Görevimiz Tehlike 3”ün Japonya’daki tanıtım turnesine katıldığı günlerde ortaya çıktı. Abrams, bir oyuncakçıyı gezerken “Godzilla” temalı oyuncakları gördü. “Godzilla” gibi bir canavarın, Japon kültüründe kalıcı bir yer etmiş olmasına çok şaşıran Abrams, Japonya dönüşünde yepyeni bir canavarın yarattığı yıkımı ve paniği konu alan bir korku filmi yapma düşüncesini geliştirdi. Ancak Abrams, filminde, orijinal “Godzilla”dan ve devam filmlerinden farklı bir yaklaşım getirdi.

0 yorum: