Göz - The Eye

25 Mart 2008 Salı


Film, kornea naklinin ardından tuhaf ve korkutucu görüntüler görmeye başlayan bir kemancının yaşadıklarını anlatan Çin korku filminin Hollywood uyarlaması…

Film, Jo Jo Yuet-chun Hui, Oxide Pang ve Danny Pang’ın yazdığı, Çinli sinema ikilisi Danny ve Oxide Pang’ın yönettiği, aynı adlı 2002 yapımı Asya korku filmine dayanıyor. O yıllarda uluslararası alanda tanınan film, Lionsgate ve Paramount Vantage Pictures’in dikkatini çekti. Şirket, filmin Amerika’daki yapım haklarını satın aldı.

Filmin yapımcıları Paula Wagner, Don Granger ve Michelle Manning, yönetmen arayışı sonunda Fransız ikili David Moreau ve Xavier Palud ile anlaştı. Filmin baş rollerinde Jessica Alba, Alessandro Nivola, Parker Posey ve Rade Serbedzija yer aldı. Filmin müziklerini Marco Beltrami, ses tasarımını ise üç Oscar ödüllü Mike Minkler gerçekleştirdi.

Filmin konusu özetle şöyle:
Sydney Wells (Jessıca Alba), Los Angeles’lı, ünlü bir konser kemancısıdır. Zeki, başarılı ve son derece bağımsız bu genç kadın, çocukluğunda yaşadığı bir talihsizlik sonucu kör olmuştur. Hikayenin başında, Sydney ikili kornea nakli ameliyatı geçirerek yirmi yılı aşkın süreden sonra tekrar görmeye başlar. Ameliyatın ardından, nöroloji uzmanı Dr. Paul Faulkner (Alessandro Nivola), Sydney’e tekrar görmenin getireceği uyum sorunlarını aşması ve gördüklerini anlaması için yardım etmek üzere görevlendirilir. Ablası Helen’in (Parker Posey) da desteğiyle Sydney’in dünyası yavaş yavaş anlam kazanmaya başlar.

Ancak Sydney’in mutluluğu kısa sürer. Anlaşılamaz şekilde tuhaf ve korkutucu görüntüler genç kadını rahat bırakmaz. Bunlar ameliyatın geçici bir sonucu veya Sydney’in zihninin uyum sürecinin bir parçası ya da hayal gücünün ürünü olarak mı ortaya çıkar? Ya da çok daha dehşet verici bir şeyin işareti midir? Ailesi ve arkadaşları genç kadının akıl sağlığından şüphe etmeye başlamışken, Sydney yeni gözlerinin bir şekilde sadece kendinin görebildiği korkunç bir dünyanın kapılarını açtığına inanmaya başlar.

Yönetmen: David Moreau
Oyuncular: Jessica Alba, Parker Posey, Alessandro Nivola,
Senaryo: Sebastian Gutierrez, Jo Jo Yuet-chun Hu
Müzik: David Falzone
Tür: Dram-Gerilim
Yapım yılı: 2008
Ülke: ABD
Dağıtımcı: Fida Film

0 yorum: