Hazan Mevsimi: Bir Panayır Hikayesi

25 Mart 2008 Salı


Yok olmaya yüz tutan panayırların hüznü ve neşesi “Hazan Mevsimi” filmiyle sinemalarda. Film, panayırın yakınındaki yol işinde çalışan Cemal ile bulduğu her panayırda çalışan gezgin şarkıcı Nurşen’in hikâyesini beyaz perdeye aktarıyor.
Başarılı belgesel yönetmeni Mehmet Eryılmaz’ın ilk uzun metraj filmi olan “Hazan Mevsimi - Bir Panayır Hikayesi”, bir panayırda geçen umutsuz bir aşk öyküsünü anlatıyor.
Filmin başrollerini Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu ve Şehir Tiyatroları sanatçısı Zümrüt Erkin ve Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Ana Sanat Dalı mezunu Fatih Al ve Erol Babaoğlu paylaşıyor. Tarık Köksal, Ahu Sıla Bayer, Halil Kumova, Figen Yalçınkaya ve Erol Tezeren gibi başarılı oyuncular da diğer rolleri canlandırıyorlar. Hâlihazırda hayatını güçlükle sürdüren 4 ayrı panayırda çekilen filmde, gerçek panayır çalışanları da rol aldı.
Film, panayırın yakınındaki inşaatta çalışan Cemal ile bulunduğu her panayırda çalışan gezgin şarkıcı Nurşen’in hikâyesi üzerine kurulu. İkisi de bir yere kök salamayan, rüzgâr nereden eserse oraya savrulan insanlar. Her ne kadar renkli ve eğlenceli bir hayat olduğu sanılsa da, panayırda çalışmak hiç de göründüğü gibi değildir. Hazan Mevsimi, bir modern çağ peri masalı…
Yönetmen: Mehmet EryılmazOyuncular: Zümrüt Erkin, Erol Tezeren, Halil Kumova,Senaryo: Mehmet EryılmazMüzik: Taner SarfTür: Dram-RomantikSüre: 113Yapım yılı: 2007Ülke: TürkiyeDağıtımcı: Bir Film

0 yorum: